Keskustaan näyteikkunoita taiteelle ja kulttuurille

Kulttuuri ja taide tuodaan keskelle Mikkelin keskustaa, kun Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanke tarjoaa entisen lääninhallituksen lasikäytävät eli lasikot taiteen ja kulttuurin ammattilaisten käyttöön pop up -toimintaan. Lasikoista tulee kevään ajaksi eläviä kulttuurin näyteikkunoita, joiden sisältö vaihtuu tasaisin väliajoin. Tiloihin on mahdollista tuottaa näyttelyitä, erilaisia esityksiä tai performansseja. Lasikot ovat taiteen käytössä helmikuusta toukokuun loppuun.  

– Haemme sisältöä lasikoihin avoimella haulla, joka on käynnissä niin kauan, kuin avoimia aikoja on tarjolla. Haku tapahtuu nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Sisältöä voi tarjota joko kertaluonteisesti, vaikkapa yhtä esitystä varten tai pidemmäksi aikaa, kuitenkin korkeintaan kahdeksi viikoksi, kertoo Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori Tiina-Riikka Turunen. 

– Lasikoissa on aiemminkin nähty kulttuuritoimintaa, muun muassa jokunen vuosi sitten Museoiden yössä. Nyt tällä pitkäaikaisemmalla yhteistyöllä tilaa hallinnoivan Senaatti-kiinteistöjen kanssa saamme tarjottua mikkeliläisille kulttuurin ja taiteen tekijöille paikan näkyä ihan Mikkelin sydämessä, kaikkien nähtävillä ja saatavilla, Turunen iloitsee.  

Mikkelin torin laidalla oleva lääninhallituksen rakennus on tyhjillään aluehallintoviraston muutettua sieltä pois alkuvuodesta 2021. Kaunis rakennus sopii kulttuurin näyteikkunaksi niin sijaintinsa kuin myös historiansa puolesta: vuonna 1843 valmistunut, Carl Ludvig Engelin suunnittelema arvorakennus on jo itsessään kulttuurihistoriaa arkkitehtuurinsa ansiosta.  

Ensimmäisenä lasikot valtaa Lumio Eventsin valotaide, joka on nähtävissä 2. – 16.2. välisen ajan. 

Sisältöhaku on nyt auki! Haku tapahtuu tällä hakulomakkeella.