Viikon 14 kulttuurivinkit

Huhtikuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla on luvassa kulttuurikahvilaa, hurja määrä livekeikkoja sekä teatteria.

Hyvää huhtikuuta! Huhtikuun arvellaan saaneen nimensä havupuukaskesta eli huhdasta, joka kaadettiin keväällä. Huhtikuu oli kevään tulon ja kesän ennustamisen aikaa. Tiedätkö sinä, miten huhtikuussa tulevaa suvea ennustettiin?

Tämän viikon kulttuurivinkit, olkaa hyvä:

Tiistaina 5.4. (livenä) ja perjantaina 8.4. (etänä) kirjaston tietotunnilla tutustutaan Viddla-elokuvapalveluun. Tänä keväänä Tietotunneilla tutustutaan yhdessä verkon maksuttomiin kulttuurisisältöihin Mikkelin kulttuurin unelmavuoden merkeissä. Ennakkoilmoittautuminen huomiselle on jo päättynyt mutta vapaita paikkoja voi vielä tiedustella kirjastolta tai ilmoittautua perjantain etäilyyn! Lisätiedot https://kirjasto.mikkeli.fi/palvelumme/tietotunnit/

——-

Torstaina pääkirjaston yläaulassa järjestetään kevään toinen kulttuurikahvila. Kahvilaan on tietenkin vapaa pääsy, kahvittelut ovat omakustanteiset. Ohjelmakin on mitä erinomaisin: klo 14.30 ja 15.30 kuullaan Emmajuliaa ja klo 17 Mikkelin kaupunginorkesteria. Orkesteri esiintyy Mikkeli-salissa. Mukana myös Eläkeliiton Mikkelin yhdistys ry:n Kuvama2022-kuvataideryhmä taiteilijoihin ja Mikkelin shakkikerho. Kahvilatoiminnasta vastaa Suomen Punaisen Ristin Mikkelin osasto.

——-

Lauantaina 9.4. Mikkelin teatterissa nähdään kuluvan kevään viimeinen ensi-ilta Täydellinen lauantai-näytelmän myötä. Aleksander Anrian ohjaama komedia kuvaa hillittömän tunnistettavasti päivää, jolloin kaikki menee niin täydellisesti pieleen, että putkirikkokin kalpanee siinä rinnalla.

——-

Lauantaina on tarjolla livekeikkoja! Kyllä, kuulitte oikein: LIVEKEIKKOJA! After Barissa kuullaan mikkeliläistä akustista coverbändi Trio Elleetä klo 22.30, Wilhelm Public Barissa kotiyleisön eteen palaavaa kotimaisen metalcoren kärkinimiin kivunnutta Balance Breachia klo 22, Night Vaakunassa lauteille nousee koko kansan tuntema Gasellit klo 24 ja Otavan Bar&Bistro Route 431 lavalla nähdään ja kuullaan Samae Koskisen keikka klo 22 alkaen. Lisätiedot lippuineen löytyy esimerkiksi jokaisen keikkapaikan facebook-sivuilta. Nyt on mistä valita ja oikein tehokkaana ehtii melkein joka keikalle!

——-

Sunnuntaina 10.4. Vekkulassa aletaan valmistautumaan pääsiäiseen, kun siellä nähdään koko perheen iloinen nukketeatteriesitys Lipen ja Lurun keväinen nukkesatu. Esityksiä on kaksi, klo 12 ja klo 15. Liput voi varata etukäteen suoraan Vekkulasta ja ostaa esitykseen tullessa. Lisätietoja https://www.mikkelinyt.fi/?eventid=111968