Viikon 17 kulttuurivinkit

Mahtavaa vappuviikkoa! Vapulla on pitkät perinteet hela eli toukojuhlasta työväen juhlapäiväksi. Vuodesta toiseen vappu tuo ilmoille ikuisuuskysymyksen: munkki vai tippaleipä? Kumman sinä valitset?

Vappuviikon kulttuurivinkit sisältävät vappuun sopivaa iloa ja riemua!

Lääninhallituksen lasikoissa on esillä kaksi hurmaavaa näyttelyä: Kirsi Pekin Villan lumoa ja Vilma Leinosen Pehmeitä seikkailuja. Esillä on kauniita villateoksia sekä ryijyjä. Näitä värikkäitä näyttelyitä ehtii ihastelemaan vielä tämän viikon ajan.

*****

Torstaina Rantakylä soi! Ihan kirjaimellisesti, sillä torstaina 28.4. klo 18 alkaen Rantakylän yhtenäiskoululla järjestetään Rantakylä soi -konserttitapahtuma, jossa on luvassa elävää musiikkia pophiteistä puhallinsoittoon. Esiintyjäkaarti koostuu ensisijaisesti nuorista musiikinharrastajista. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja siellä on ilmainen kahvitarjoilu. Tapahtuma on osa kulttuuritupsahduksia.

*****

Perjantaina 29.4. Stellassa hurmaannutaan Etelä-Savon tanssiopiston ja Sirkuskoulun Kevätpörriäisestä ja Kansainvälisestä Tanssinpäivänjuhlasta! Luvassa on tanssiopiston oppilaiden ja opettajien tanssiesityksiä klo 12, 15.30 ja 17. Stellassa nähdään opiston eri kisaryhmien esityksiä, oppilaiden omia tansseja sekä tunneilla valmistettuja upeita ryhmänumeroita. Kirsikkana kakun päällä esiintymässä nähdään tanssiopiston opettajat Sanni ja Jutta teoksessa, jonka kompositiosta vastaa koreografi Sara. Tapahtuma on osa kulttuuritupsahduksia.

*****

Vapunaattona 30.4. teatteriravintola ILOssa vietetään Mikkelin iloisinta vappua! Kaikille avoimessa livekaraokessa kuka vain pääsee tulkitsemaan legendaarisia karaokehittejä livebändin säestyksellä! Biisilistaan voi tutustua ennakkoon ILOn nettisivuilla https://teatteriravintolailo.fi/ilon-vappubileet/ ja laulajaksi voi ilmoittautua suoraan ILOon. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa kulttuuritupsahduksia. Tarjolla on omakustanteinen herkullinen vappubuffa.

*****

Vapunaattona myös Mikaelissa on tarjolla musiikkia ja viihdettä. Mikkelin kaupunginorkesteri järjestää yhdessä Konserttitalo Mikaelin ja Saimaa Stadiumin kanssa Suuren Vappuspektaakkelin. 30.4. klo 19 järjestettävässä konsertissa Mikaelin lavalle nousevat Mikkelin kaupunginorkesterin vieraina maamme tunnetuin tanssittaja Kaartin Combo solistinaan valovoimainen Maria Lund. Liput 10 € ja lippukaupoille pääset https://mikaeli.fi/event/vappuspektaakkeli/