Viikon 24 kulttuurivinkit

Leppoisaa alkanutta viikkoa! Tällä viikolla kulttuurin saralla on tarjolla jälleen vaikka mitä!

Vinkkiemme lisäksi kannattaa ottaa seurantaan uudistunut MikkeliNyt-sivusto, josta löytyy hurja määrä alueen tapahtumia!

 
Tämän viikon kulttuurivinkit:
 
Tiistaina 14.6. klo 18 Duo Elegie esiintyy Kielonpäivän konsertissa Kirkonmäen seurakuntatalossa. Anu Kettusen ja Mirkka Auvisen muodostama duo soittaa Elgarin, Sibeliuksen, Bachin ja Järnefeltin säveliä. Illan aikana kuullaan myös Mirkka Auvisen runoja ja yleisöllä on mahdollisuus kirjoittaa omia tekstejä runopajassa. Vapaa pääsy.
*****
 
Keskiviikkona 15.6. Domissa vietetään Ukon Vakka -juhlaa klo 18 alkaen. Luvassa on musiikkia ja tarinoita suomalaisesta olutmytologiasta. Muusikko Jaakko Pitkänen on säveltänyt olutmytologiaa koskevia Suomen Kansan Vanhoja Runoja uudemmalla otteella, tyylien vaihdellessa rouheasta bluesista folkiin ja balladeihin. Ilta huipentuu raumalaisen pienpanimo Olu Bryki Raum:n sahtimestari Jouko Ylijoen kertomuksiin suomalaisesta muinaisoluesta eli sahdista. Ohjelmaan on vapaa pääsy, sen jälkeen voi osallistua omakustanteiseen sahti-tastingiin.
*****
 
Lauantaina niin ikään hypätään menneisyyteen. Ristiinassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut Linnaniemen keskiaika-tapahtuma. Koko perheen tapahtumassa on luvassa taistelunäytöksiä, keskiaikamarkkinat ja hyvää musiikkia historiallisessa miljöössä. Alue on auki klo 10-17. Liput 10 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
*****
 
Lauantaina päästään myös tutustumaan Tuukkalan kalmistolöytöihin ja muinaispukuun. Mikkelin Kalevalaisten järjestämät opastetut kierrokset Tuukkalan kalmistolla klo 11-14 välisenä aikana. Kierrokset lähtevät Tuukkalan ABC:lta ja niille on vapaa pääsy. Lisätietoja TÄÄLTÄ
*****
Mikkelin torilla voi nähdä lauantaina jotain hauskaa ja ihmeellistä, kun Nina Prima Pellerina saapuu torin lavalle! Tanssija Carmen Rodergasin hurmaava pellehahmo esittää tanssiseikkailujaan ja tanssittaa lapsiyleisöä klo 10, 11 ja 12.