Viikon 28 kulttuurivinkit

Uusi viikko, uudet kujeet ja uudet kulttuurivinkit! Luvassa on taidetta, leluja, sirkusta ja musiikkia! 

Tänään maanantaina taidetta on esillä siellä, missä ihmiset liikkuvat! Taideyhdistys Mikkelangeloiden taidematkalaukut reissaavat tänään Mikkelin rautatieasemalle. Klo 13.30-15 yhdistyksen jäsenet ovat esittelemässä taidetta ja kertomassa sen tekemisestä. Taidematkalaukut ovat vielä esillä la 20.8. klo 12-14 Teatteriravintola ILOn edustalla kävelykadulla, jossa voi samaan aikaan tavata taiteilija Reijo Aallon työssään. Myöhemmin matkalaukkujen sisältöä pääsee vielä tutkimaan Omatorilla sekä haukivuorelaisessa perhekodissa. 

*****

Suur-Savon museon Nappihyrrästä Nintendoon – kurkistus lelujen ja pelien historiaan -näyttely on avoinna tällä viikolla tiistaista lauantaihin. Näyttelyssä kurkistetaan lelujen ja pelien historiaan. Näyttelyssä selviää, millä esivanhempamme leikkivät, millaisia lelukauppoja Mikkelissä on ollut sekä mikä lelu täyttää tänä vuonna 120 vuotta! Museo on auki ti-la klo 10-17, liput 4€/3€ ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.  

*****

Lauantaina sirkustellaan! Kesävetehiset tarjoaa Pikku Ketun Sirkuksen Temppukojun Haukivuorella Wanhan Osulan ja torin ympäristössä klo 11-13. Temppukojussa pääsee kokeilemaan vaikkapa jongleerausta tai lentäviä lautasia. Vapaa pääsy. Ohjelma on osa Kesä-Vetehiset -festivaalia sekä Haukivuoren Wanhan ajan markkinoita, järjestäjinä Wanha Osula, Haukivuoren kotiseutuyhdistys ry, Haukivuorelaiset ry ja Tiilipiippu ry.  Esityksen mahdollistavat Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut sekä Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoima AKKU-hanke. 

*****

Mikkelin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden Puistokonserteissa kuullaan tällä viikolla miehen ja kitaran musisointia, kun Roope Nykänen esiintyy Suomenniemi-viikolla Myllysillan lavalla. Lauantaina 16.7. klo 18 luvassa on musiikkia koko perheelle! Vapaa pääsy.  

*****

Kaksi Suomen eturivin bassoa konsertoi Mikkelin tuomiokirkossa 17.7. klo 18 alkaen. Mikkeliläinen, kansainvälistä oopperauraa tekevä basso Timo Riihonen ja Kansallisoopperan basso Matti Turunen konsertoivat liedpianisti Mirva Helskeen kanssa Bassotaajuuksia-konsertissa. Ohjelmistossa kuullaan bassorepertoaarin tunnetuimpia suomalaisia yksinlauluja säveltäjiltä O. Merikanto ja T. Kuula, sekä aarioita ja duettoja mm. säveltäjiltä R. Wagner ja G. Verdi. Kesto n. 1,5 tuntia, lyhyt väliaika. Vapaa pääsy. Kolehti seurakunnan musiikkityölle.