Viikon 36 kulttuurivinkit

Raikasta syksyistä viikon alkua! Jälleen on aika kulttuurivinkkiemme!

Ke 7.9. klo 18 lauletaan yhdessä ikimuistoisia suomipopin- ja rockin helmiä Miun juuret-kahvilan takapihalla (Kansankatu 13). Octoband säestää kaikille tuttuja klassikkosäveliä. Sanoja ei tarvitse muistaa ulkoa, sillä jaossa on lauluvihkoja. 50 ensimmäiselle tarjolla on makkaraa ja Miun juuret-kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Vapaa pääsy! 

*****

To 8.9. on jälleen aika kirjaston kulttuurikahvilan! Tällä kertaa lava on avoin kaikille, sillä luvassa on open stage. Open stagen aikana kuka tahansa saa kivuta lavalle esittelemään taitojaan. Esiintymään voi tulla yksin tai yhdessä. Laji on vapaa: esittämään voi tulla musiikkia, sanataidetta, tanssia, stand upia tai ihan mitä vain. Paikan päällä on kevyt äänentoisto. Esiintymään pääsee tulemalla paikalle mutta halutessaan voi ilmoittautua myös ennakkoon tiina-riikka.turunen@sivistys.mikkeli.fi Kahvilatoiminnasta vastaa Mikkelin seudun AVH-yhdistys. 

Luvassa on myös Myllärin-kirjoituspajoja klo 14.30 ja 16. Myllärin kirjoituspajassa virittäydytään luovaan kirjoittamiseen harjoituksilla, joissa sivutaan paikoin Ulvovan myllärin maailmaa. Lopuksi kootaan ajatuksia ja halukkaat voivat jakaa jonkin pajassa syntyneen tekstin. Aiempaa kirjoittajakokemusta tai teoksen lukemista ei tarvita.  

*****

Kulttuurikahvilasta matkaa voi jatkaa DOMiin, jossa Päiväkirjat valtaavat taas tauon jälkeen lavan! Rakas Päiväkirjani -lukujameissa kuka tahansa voi tulla lukemaan otteita teinivuosien päiväkirjastaan, esittämään nuoruuden biisin tai ihan vain viihtymään yleisöön. Nuoruuden hauskimpia tai noloimpia juttuja luetaan ääneen klo 19-21. Tapahtuma on osa kansallista Read Hour-kampanjaa. Vapaa pääsy! 

*****

La 10.9. retkeillään luonnon ja taiteen parissa! Kohtaamisia joella vie retkelle Kalevankankaan maastoon, jossa tutustutaan vesiympäristöön taiteilijan ja biologin johdattamina, yhdessä keskustellen ja pieniä taideharjoituksia tehden. Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä sähköpostitse kohtaamisiajoella@meiliboxi.fi Vapaa pääsy!  

Oppaina retkellä toimivat kuvataiteilija Hanna Vahvaselkä ja maisema- ja ympäristöasiantuntija (Vespaikka-hanke) Saara Ryhänen.