33 000 KERTAA KIITOS!

Koko vuoden 2022 Mikkeli kupli väriä, iloa, elämää ja kulttuuria. Kulttuurin unelmavuoden tapahtumiin osallistui yli 33 000 ihmistä. Tapahtumia järjestettiin yli 150 ja niitä on ollut toteuttamassa jopa 270 eri kulttuuri- ja taidealan toimijaa, ammattilaisista harrastajiin. Kulttuuritupsahduksia toteutettiin 77 kappaletta.

Menneen vuoden aikana saimme elää todeksi monen monta kulttuuriunelmaa. Nyt viimeistään tehtiin näkyväksi se, että Mikkeli todellakin on kulttuurikaupunki. Kaupungissa vaikuttaa suuri joukko lahjakkaita taiteen, kulttuurin ja luovan alan ammattilaisia, yhdistyksiä ja muita toimijoita.

Mikkelin kulttuurin unelmavuosi 2022 huipentui Mikkelin kaupunginorkesterin, Savonlinnan orkesterin ja Savonlinna Big Bandin yhteiskonserttiin Mikaelissa 31.12. Konsertti oli viimeistä paikkaa myöten varattu loppuun ja tunnelma sen mukainen.

Kulttuurin ilosanoman levittäminen ei kuitenkaan pääty tähän vuoteen. On meidän tehtävämme tehdä jokaisesta vuodesta kulttuurin unelmavuosi. Se tapahtuu käyttämällä paikallisia kulttuuripalveluita, osallistumalla tapahtumiin, tukemalla taidetta, harrastamalla ja innostumalla. Vain siten voimme ylläpitää rikasta kulttuuritarjontaa omassa kotikaupungissamme.

Hankkeen toteuttajien puolesta valtavan suuri kiitos kaikille unelmavuoteen osallistuneille. Yhdessä olemme tehneet Kulttuurin unelmavuodesta totta!

Hankekoordinaattori Tiina-Riikka Turunen siirtyy uusiin tehtäviin Sulkavan kuntaan heti vuoden alusta. Hankepäällikkö Jatta Juhola jatkaa hankkeen päätöstoimissa vielä maaliskuulle saakka. Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanke päättyy virallisesti 31.3.2023. Unelmavuoden toteutuksen on mahdollistanut Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan unionin aluekehitysrahaston tuella ja Mikkelin kaupunki.