Kulttuuritupsahdusten haku on taas alkanut!

Kulttuuritupsahdusten haku on taas auki!

Nyt tupsahduksia haetaan ajalle 1.7.-30.9.2022. Hakuaika alkaa 2.5. ja päättyy 22.5. Valinnat tehdään kesäkuun alussa. Hakulomake ja ohjeet hakemiseen löytyvät TÄÄLTÄ 

Kulttuuritupsahdukset ovat luovan alan toimijoiden tarjoamia taide- ja kulttuurialan sisältöjä, jotka valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna. Hakijoina voivat olla kulttuurialan ammattilaiset: yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset. Kulttuuritupsahdus mahdollistaa kulttuurin kohtaamisen, kokemisen tai tekemisen. Toteutustapoja ei rajata, niitä voivat olla esimerkiksi esiintymiset, osallistavat työpajat, tila- tai ympäristötaiteet. Kulttuuritupsahduksiin haetaan sisältöjä useilta toimijoilta toisistaan erillisiin toteutuksiin. Tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka rohkaisevat ihmisiä jälleen kulttuurin sekä tapahtumien pariin.

Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnan ehtona on sen maksuttomuus kävijälle/kokijalle ja terveysturvallisuuden huomioiminen. Kulttuurin unelmavuosi vastaa hakemuksien käsittelystä ja valinnoista.

Kulttuuritupsahdusten haku etsii toteutettavia ostopalveluita, kyseessä ei ole työsuhteinen toimeksianto. Valitut toteuttajat laskuttavat 1 500 euroa + alv sisältöjen toteutuksesta ja kyseinen summa sisältää kaikki toteutuksen kulut, esimerkiksi matkakulut, tarvittavan kaluston ja toteuttajat.