Lokakuun kulttuurikahvilassa tutustutaan paikallisiin kirjailijoihin

Kirjaston ja Kulttuurin unelmavuoden kulttuurikahvila järjestetään torstaina 13.10. kirjaston yläaulassa.

Kulttuurikahvila-toiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa, koko vuoden ajan pois lukien kesäkuukaudet.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Lokakuun kulttuurikahvilassa tutustutaan paikallisiin kirjailijoihin ja heidän teoksiinsa. Kirjailijahaastatteluissa kuullaan vastikään Ruuhkaisia napanuoria -teoksen julkaissutta Mirkka Auvista sekä keväällä esikoisromaaninsa Kesämökki julkaissutta Marja-Liisa Kakkosta. Ohjelmistossa kuullaan muusikko Jaakko Pitkäsen kirjoihin ja kirjallisuuteen linkittyvää musiikkia kahden setin verran.

Haastatteluiden ja musiikin välissä Mikkeli-seura esittelee Mikkelin historiaa videoesityksillä. Mikkeli-seura vastaa myös kahvilatoiminnasta.  Kahvilan aikana valokuvaaja ja yhteisöpedagogiopiskelija Jarmo Hämäläinen esittelee kiinnostavimpia valokuvakirjoja ja antaa vinkkejä parempiin valokuviin. Mukaan voi ottaa omia kuviaan kuvausvinkkejä varten.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalankynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.

 

Seuraavat kulttuurikahvilat järjestetään 10.11. ja 8.12.

Aikataulu:

klo 14.30 kirjailijahaastattelu: Mirkka Auvinen

klo 15 & 17 Mikkeli-seura

klo 16 kirjailijahaastattelu: Marja-Liisa Kakkonen

klo 16.30 & 17.30 muusikko Jaakko Pitkänen