Viikon 22 kulttuurivinkit

Toukokuun viimeisiä päiviä viedään! Tähän viikkoon oli hieno herätä juhlimaan Suomen maailmanmestaruutta, onnea Kultaleijonat! Urheilukulttuuria parhaimmillaan!

Viikon 22 kulttuurivinkkimme vievät taiteen äärelle, tanssimaan sekä tuhansien vuosien taa.

Keskiviikkona 1.6. vietetään Art makes Mikkeli -tapahtuman avajaisia. Art Makes Mikkeli yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja toimijoiden kanssa tarjoaa taide-elämyksiä Mikkelin keskustassa. Näyttelytiloiksi avautuvat Sokos Hotel Vaakuna, DOM Mikkeli, Kaupungin Kirjasto & Mikkeli-Sali, sekä Ramin Konditoria. Jokaisessa paikassa on nähtävillä yksi tai useampi taidenäyttely. Näyttelyt ovat esillä 30.6. saakka. Avajaisia vietetään DOM Mikkelissä keskiviikkona klo 18 alkaen.
Art Makes Mikkeli tapahtumalla taide asetetaan helposti saavutettavaksi kaupungin asukkaille. Sen avulla pyritään vahvistamaan kulttuurillista arvoa ja asenteita, sekä edistämään yhteistyömallia, jossa yrittäjät ja kaupungin eri alojen toimijat voisivat toimia yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Lisätietoja https://www.facebook.com/Art-Makes-Mikkeli-112860131428801/

*****

Viikonloppuna päästään pujahtamaan rytmin ja liikkeen mukaan. Tanssitaiteilija Anastasia Soupiosin ja rytmimuusikko Arttu Kivekkään työpajassa rytmitellään yhdessä Vanhalla Sotkulla la 4.6. ja su 5.6. klo 12-12.45. Kaiken ikäisille sopivassa työpajassa opitaan erilaisia rumpurytmejä sekä liikkumaan rytmien tahdissa. Hauska ja yhteisöllinen tuokio huipentuu yhteiseen harjoiteltuun loppujamitteluun. Mukaan tarvitsee ottaa vain hyvä meno, oma keho ja varmuuden vuoksi ämpäri, jos rummut loppuvat kesken. Vapaa pääsy!

*****

Sunnuntaina 5.6. kannattaa suunnata Astuvansalmen kalliomaalauksille. Klo 12-15 välisenä aikana sieltä löytyy kalliomaalausten lisäksi Mikkelin oppaiden Helena Partanen ja Elsi Heimonen-Kerkelä. He ovat johdattelemassa retkeilijöitä Saimaan Yöveden rantakallioiden kuvamaailmaan ja kertomassa Saimaan vaiheista, kivikautisesta elämästä ja Astuvansalmen arvoituksellisista kalliomaalauksista. Opastukset ovat maksuttomia. Opastuksille on mahdollista osallistua myös viikon päästä su 12.6.