Viikon 23 kulttuurivinkit

Vihdoin alkaa kesäkuu näyttää kesältä! Tiesitkö, että vanha kansa kutsui juhannusta edeltävä kesää lyhyeksi eli pikkukesäksi? Sen jälkeen alkoi pitkä eli isokesä.

Tämän viikon kulttuurivinkkimme erityisesti tanssittavat ja tarjoavat nuorille taidetta!

Nuorille on tarjolla kesälomatekemistä Minäkuva -taidepajojen muodossa. Kyseessä on matalankynnyksen taidepaja, jossa osallistuja maalaa abstraktin omakuvan kahta väriä käyttäen. Aiempaa kokemusta maalaamisesta ei vaadita. Ohjaajana toimii Anna-Katri Hänninen.

Pajat on suunnattu 15-29 vuotiaille nuorille ja niihin osallistuminen on maksutonta.

Pajoja on tarjolla: 9.6. klo 12-14 Tykkipuisto, 13.6. Etätyöpaja sekä 17.6. klo 12-14 ja 14-16 Naisvuori

Viimeiset eli 17.6. pajat ovat walk in -pajoja, muihin ennakkoilmoittautuminen henna.rama@sivistys.mikkeli.fi

*****

Perjantaina 10.6. pyöritään, keinutaan ja tanssitaan Mikkelin Lyseolla! Pyöri, keinu, tanssi -tanssitapahtuma alkaa klo 18 perinteisillä tansseilla, joissa esiintymässä on mikkeliläisistä muusikoista koostuva Erikoismiehet -orkesteri. Tanssien tauolla yleisölle esiintyy pyörätuolitanssin MM-kisoissa kilpaillut pariskunta Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen. Luvassa on taidonnäyte pyörätuolitanssin vakiotansseista. Tanssien jälkeen ilta jatkuu discolla, jossa juhlakansaa tanssittaa DJ Roberto eli Roope Nykänen. Koko illan ajan paikalla on Laulumon karaoke, jossa vetäjänä toimii Pauliina Hintsanen. Kahvilatoiminnasta vastaa SPR.

Tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.

*****

Viikonloppuna 11.-12.6. Haidong Gumdo Mikkeli Ry järjestää Miekkatanssileirin Mikkelin Lyseolla. Leiri soveltuu kaikille, jotka haluavat kehittää luovuutta kehollisen itseilmaisun muodossa, sekä kaikille joilla on pientäkin kiinnostusta kamppailulajeja ja/tai tanssia kohtaan. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse kummastakaan, vaan rohkeaa ja uteliasta mieltä. Tapahtuma on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa osallistujat voivat ilman minkäänlaista aikaisempaa kokemusta osallistua ja oppia ilmaisemaan itseään tanssin, kamppailulajityyppisten liikkeiden ja miekan (puumiekka tai tylppä miekkajäljitelmä) avulla. Leirillä on tarkoituksena tuottaa jokaiselle osallistujalle valmiudet rakentaa oma miekkatanssi, musiikkia soveltaen ja tarinallistaen sekä oppia yhdessä, miten itseään voi ilmaista uusilla tavoilla. Leiri on maksuton ja sinne on rajoitettu määrä paikkoja. Ilmoittautumaan pääset https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehqxC88WZVUvd07dE-Z1Vd9Y1oIoVhMPm15lqvrmIORsiB5g/viewform