Viikon 31 kulttuurivinkit

Riemukasta elokuun alkua! Tämän viikon vinkeissä liikumme menneisyydessä sekä musiikin siivillä.  

Hattu ry kutsuu kaikki aikamatkalle 1800-luvun Mikkeliin katuteatterin keinoin! Aikamatka herättää Mikkelin historian eloon! Pilkahdus 1800-lukua teatterin harrastajien esittämänä tuo mukanaan markkinahumua kaupungin synnyin ajoilta. Kotiseuturakas katuteatteri lipaisee läheltä nykypäivää aiheillaan, huumoria unohtamatta. Esitykset ti 2.8. klo 17 ja 18 Mikkelin tori, ke 3.8. klo 17 ja 18 Urpolan luontokeskus sekä to 4.8. klo 17 ja 18. Torilla ja Urpolassa erilliset, toisiinsa linkittyvät tarinat.  

*****

Mikkelin kivisakasti on auki vierailijoille vielä tämän viikon sunnuntaihin saakka. Kivisakasti on yksi Savon vanhimmista rakennuksista. Rakennus on 1320-luvulla rakennetun puisen Savilahden kirkon sakasti-osa. Uusimpien tutkimusten mukaan kivinen sakasti on peräisin 1400-luvun lopulta tai 1500-luvun alkupuoliskolta. Puukirkko purettiin vuonna 1776, mutta kivisakasti jäi paikalleen. Kivisakasti on avoinna yleisölle 7.8. saakka päivittäin klo 10-16! Vapaa pääsy. 

*****

Yleisten kulttuuripalveluiden elokuun puistokonsertit  aloittaa Sekakuoro Crescendo. Cresendon esiintyminen ti 2.8. klo 18 alkaen Kirkkopuistossa. Torstaina puistokonsertit jatkuvat klo 18 niin ikään Kirkkopuiston laululavalla, kun sinne nousee Mikkelin Viihdelaulajat. Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy.