Viikon 50 kulttuurivinkit

Mukavaa viikonalkua! Tämän viikon kulttuurivinkit koostuvat Kulttuurin unelmavuoden viimeisistä kulttuuritupsahduksista! 

Maanantaina 12.12. Johanna Seppäsen Afloat – Pinnalla –soolokoreografia nähdään Mikkelin pääkirjaston lastenosastolla klo 17. Virtaavassa tanssiteoksessa voi kokea paikallisten asukkaiden ajatuksia ja tuntoja Saimaaseen liittyen. Vapaa pääsy.  

*****

Tiistaina 13.12. PaJaLa-yhtye eli Pauliina Hintsanen, Jarno Happonen ja Lauri Ronimus konsertoivat Mikkelin keskussairaalan aulassa. Joulu tuli kylään -konserttisarja vie jouluntunnelmaa keskussairaalan lisäksi Kyyhkylän kuntoutussairaalan ja Moision jaksohoitoyksikkön väelle. Keskussairaalan konserttiin kaikki ovat tervetulleita. Kesto n. 45 min, vapaa pääsy.  

*****

Torstaina 15.12. Design Huovi järjestää Lautapeli -työpajan Kulttuuritila 22:ssa. Työpajassa käydään lävitse pelisuunnittelun perusteita lyhyesti ja aikaa on varattu paljon oman pelin suunnitteluun ja askarteluun. Työpajoja järjestetään kaksi, klo 14-17 ja 17-20. Molemmissa on sama sisältö. Lue lisää ja ilmoittaudu ennakkoon MikkeliNytistä

*****

Keraamikko Paula Ruuttusen ja taiteilija Markku Peltolan Japanilainen tee-taideilta on jo täynnä mutta Tapahtuma jatkuu sunnuntaina 18.12 klo 11–18 kaikille avoimena Ruuttusen keramiikkapajan jouluverstaalla ja avoimien ovien tapahtumana. Silloin on mahdollisuus tutustua teeseremoniassa käytettäviin astioihin ja myynnissä on teehen liittyvää Ruuttusen valmistamaa keramiikkaa: esim. teemaljoja ja -pannuja, sekä matcha-teetä. Ruuttusen studio löytyy Pursialasta osoitteesta Korjaamokatu 3. 

*****

Ps. Joko on joululahjat löydetty? Kulttuurijoulukauppa myy tänäkin vuonna kulttuurielämyksiä! Mikkelin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden ylläpitämä kulttuurijoulukauppa löytyy Mikkelin torin Muikkukopissa 12.-21.12.2022. Myynti on avoinna ma-pe klo 11–17 ja la-su klo 10–14. Katso tarjonta etukäteen Facebook-tapahtumasta