Viikon 49 kulttuurivinkit

Hyvää alkanutta viikkoa! Tällä viikolla juhlitaan itsenäistä Suomea ja kulttuurivinkkimme sisältävät menovinkit myös itsenäisyyspäivälle.  

Maanantaina 5.12. Kenkäverossa järjestetään perinteinen ja tunnelmallinen Kenkäveron yötapahtuma. Vanhan pappilan alue täyttyy joulutunnelmasta ja käsityömyyjistä. Illan hämärtyessä pihamaalle syttyvät sadat ulkotulet ja kausivalot. Illan aikana pihapiirissä nähdään tanssija Johanna Seppäsen soolokoreografia Afloat – pinnalla klo 18. MiX Studion Family esiintyy klo 19 päärakennuksen edessä valojen loisteessa.   

*****

Itsenäisyyspäivänä 6.12. sodan ja rauhan keskus Muistissa ja kahvila Rauhassa järjestetään koko perheen tapahtumapäivä. Tarjolla on monenlaista tekemistä ja kokemista: mm. Työpajoja, musiikkia, herkullista ruokaa ja hyvää tunnelmaa. Alkuillasta virittäydytään tunnelmaan Linnan juhlien etkoilla. Lue tarkempi ohjelma MikkeliNytistä

*****

Viime perjantaina startannut Equal Art Mikkeli –tapahtumakokonaisuus jatkuu tällä viikolla! Maanantaina voi tutustua Remppateatterin harjoituksiin Vanhalla Sotkulla, keskiviikkona lauletaan Pauliina Hintsasen kanssa teatteriravintola ILOssa ja lauantaina taidemuseolla on kuvailutulkattu kierros Hinni Huttusen näyttelyssä. Katso tarkat ajat TÄÄLTÄ

*****

Vuoden viimeinen kirjaston kulttuurikahvila järjestetään torstaina 8.12. klo 14-18.  Kahvilan ohjelmisto on tehty yhdessä Equal Art Mikkeli -tapahtuman ja Kirjastosta kansanvallan kokoontumispaikka -hankkeen kanssa. Luvassa on tuolitanssia, keramiikkapajaa, sarjakuvien tekemistä sekä kaksi EmmaJulian keikkaa. Lisäksi Mikkeli-salissa olevan Nina Leppäsen näyttelyä ovat esittelemässä Kaija Leppänen ja Riitta Moisander. Kahvila toiminnasta vastaa Eläkeliiton Mikkelin yhdistys. Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.