Viikon 45 kulttuurivinkit

Tälläkin viikolla on tarjolla monenlaista kulttuuritapahtumaa ympäri Mikkeliä. Poimi talteen kulttuurivinkkimme!

Tiistaina 8.11. Miller Sound Orchestra järjestää Muistojen sävel-jazzkonsertin Muistin auditoriossa klo 18. Orkesteri vie kuulijat tunnettujen jazz-standardien mukana aikamatkalle 1920-40 -luvun Suomeen ja sen kulttuuriantiin. Konsertissa soivat legendaariset sävelmät ovat mm. Glenn Millerin Moonlight Serenade, Autumn Leaves, At Last sekä upeiden kotimaisten säveltäjien, kuten Rauno Lehtisen ja Erik Lindströmin, iskelmäklassikoita. Vapaa pääsy! 

*****

Tiistaina klo 17.30-19.30 kulttuuripaja Kajolla järjestetään Hämäränhyssy-taidetuokio. Hämäränhyssyissä tehdään taidetta ja tarinoidaan syksyn valossa, hiukan hämärässä. Mitään ennakkotietoa tai osaamista ei tarvita, vain halua pysähtyä oman hetkensä äärelle. Jokaiseen “Hyssyyn” on paikkoja katettuna vain 10, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa  044 720 2575 tai  sari.makitalo-tulokas@sosped.fi  Hyssyjä järjestetään myös 19.11. ja 25.11. Vapaa pääsy! 

*****

Torstaina 10.11. klo 14-18 kirjaston yläaulassa järjestetään marraskuun kulttuurikahvila. Klo 14.30 esiintyy Lauri Ronimus ja Juha Lindhbohm (laulu, piano ja trumpetti), klo 16 ja 17 Pauliina Hintsanen ja Jendrek Prusak (laulu ja piano).  Kahvilassa voi osallistua Kirjastosta kansanvallan kohtaamispaikka -hankkeen käsityöaktivismipajaan #jalanjälkeni. Pajassa pohditaan mikä on oma jalanjälki ja kirjaillaan kankaalle ajatukset, jotka vievät kohti luontoa, eläimiä ja ihmisiä kunnioittavaa maailmaa. Hanke tarjoaa tarvikepaketin 14:lle ensimmäiselle, myös omat kirjontavälineet voi ottaa mukaan. Kahvila toiminnasta vastaa Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry. 

*****

Lauantaina 12.11. Suomen elinkeinoelämän keskusarkisto Elka järjestää Arkistojen avoimet ovet. Luvassa on mm. Ilpo Aallon puheenvuoro logosuunnittelusta, näyttelyitä ja työpajoja. Lisäksi arkistokierrokset klo 11 ja 13. Katso päivän koko ohjelma ja aikataulut MikkeliNytistä   Vapaa pääsy!