Vuoden viimeinen kirjaston kulttuurikahvila järjestetään 8.12.

Kirjaston ja Kulttuurin unelmavuoden kulttuurikahvila järjestetään torstaina 8.12. klo 14-18 kirjaston yläaulassa. Kyseessä on kuluvan vuoden viimeinen kulttuurikahvila.

Joulukuun kahvilan ohjelmisto on tehty yhdessä Equal Art Mikkeli -tapahtuman ja Kirjastosta kansanvallan kokoontumispaikka -hankkeen kanssa.

Kahvilassa pääsee kokeilemaan tuolitanssia Eslin Mari Kurtin ohjauksessa. Keraamikko Paula Ruuttunen on iltapäivän ajan paikalla ohjaamassa keramiikkatyöpajaa, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan omia kädentaitojaan. Kirjastosta kansanvallan kokoontumispaikka -hankkeen tarjoamana koko kahvilan ajan mahdollisuus osallistua Venla Kainulaisen ohjaamaan Äänet kuuluviin -sarjakuvapajaan, jossa taiteillaan sarjakuvaa itselle tärkeistä asioista. Mikkeli-salissa on parhaillaan nähtävillä savonlinnalaisen Nina Leppäsen taidenäyttely. Kahvilan ajan Ninan näyttelyä ovat esittelemässä Ninan äiti Kaija Leppänen ja taidekuraattori Riitta Moisander. Kahvilan ohjelman kruunaa mikkeliläisen muusikon EmmaJulian esiintyminen. EmmaJulia esiintyy kaksi kertaa, ja ainakin toisessa setissä kuullaan myös jouluista musiikkia.

Paikan päällä on viittomakielen tulkki koko tapahtuman ajan.

Kahvila toiminnasta vastaa Eläkeliiton Mikkelin yhdistys.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalankynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

 

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.

 

Aikataulu:

 

klo 14.30 ja 15.30 Tuolitanssipaja, Esli/Mari Kurtti

klo 14-16 keramiikkatyöpaja, Paula Ruuttunen

klo 16 ja 17 musiikkia, EmmaJulia

klo 14-18 Nina Leppäsen näyttelyn esittely (Kaija Leppänen ja Riitta Moisander) ja Äänet kuuluviin -sarjakuvapaja (Venla Kainulainen)

 

Kulttuurikahvila-toiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa, koko vuoden ajan pois lukien kesäkuukaudet.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä.