Valonlampi starttaa TÄNÄÄN!

Mikaelin valot syttyvät kello 17 ja valoinstallaatiot syttyvät ympäri Pankalampea kello 18. Tänään on myös luvassa nuorten Syysbreikki-tapahtuma, joten huhheijaa kun taas tapahtuu! Loistetta on luvassa tänään ja huomenna klo 23 saakka. 

Mikaelin ulkopinnalla nähdään Jääluola-valoinstallaatio, jonka keskeyttää puolen tunnin välein Vuodenajat-valoinstallaatio. Mikaelin seinässä nähdään myös osallistava Just Dance -videoteos, jossa yhdistyy viimeisin projisointiteknologia, 3D-hahmosuunnittelu, tanssipelin koukuttavuus ja jo kivikaudelta suosittu varjoleikki.   

Mikaelin lisäksi Pankalammen ympäristö herää eloon useamman valoinstallaation voimin. Perjantaina Mikaelin pihalla nähdään Yhteinen planeettamme -teos, jossa massiivisten valokiilojen rengas heijastetaan suoraan avaruuteen. Erittäin voimakkaiden Beam -heittimien show näkyy oikeissa olosuhteissa kilometrien päähän ja kiilat piirtävät taivaalle valovoimaisen “viestin” yhteiseltä planeetaltamme. Tulen virta -teos toivottaa vaeltajat tervetulleeksi kaupungin suunnasta. Joen väreilevä pinta ja rannat muuttuu hehkuvaksi tulimereksi. Viidakko -teos luo taianomaisen, vihreän, oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva sademetsän lammen puoleisen sillan kupeeseen. Pankalammen länsirannalla oleva silta valaistaan kaikissa sateenkaaren väreissä Sateenkaarisilta -teoksella. Teokset lukuun ottamatta Just dancea ja Yhteistä planeettaa ovat perjantain lisäksi ihasteltavissa myös lauantaina 22.10. 

Sunnuntaista eteenpäin Mikaeli hehkuu joka ilta aina Museoiden yöhön 28.10. saakka. Silloin valon ilo leviää myös kaupunkiin, valaisten Museoiden yön kohteita. Valaistuna ovat Suur-Savon museo, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo sekä Mikkelin valokuvakeskus.   

Saavu paikalle yksin tai yhdessä, viikonlopun aikana kerran tai useammin. Syysloman ajan Mikkeli kuplii väriä, lämpöä, iloa ja elämää!   

Tässä lisäksi vielä muistilista, joka tekee vierailusta Valonlammelle vaivattoman, mukavan ja turvallisen:  

  • Paikalle kannattaa tulla kävellen. Mikaelin pihalla on vain rajattu määrä parkkipaikkoja ja ihmisiä on liikkeellä paljon, joten on paljon joutuisampaa sekä ympäristöystävällisempää saapua jalan.  
  • Rannan piennarta kannatta välttää.  
  • Koirapuiston käyttäjille sekä muille eläinten kanssa alueella liikkuville ja asuville tiedoksi, että perjantaina 21.10. Klo 18-22 välisenä aikana teoksista aiheutuu isoja ääniä ja pamauksia.  Eläinystävät kannattaa siis jättää kotiin ainakin perjantaina.  
  • Muistakaa heijastimet! Valonlammen hehku ei valitettavasti ihan joka paikkaan ylety.  
  • Kun sometat, niin käytäthän häshtägejä #mikkelinkulttuurinunelmavuosi #kulttuurinunelmavuosi #valonlampi ja muista tägätä Kulttuurin unelmavuosi!